jueves, 22 de marzo de 2007

Michel Warshawski a Barcelona (aquest dissabte)

Hola a tothom,

Des de Sodepau us convidem a l’acte que porta per títol: “Israel: una societat en crisi” el proper dissabte 24 de març al CCCB, on intervindran en Joan Roura, Michel Warshawski i Khulood Badawi, i que ens sembla que potser del vostre interès. Podeu baixar el programa en pdf. Us recordem que tothom que vulgui assistir-hi és necessari que s’inscrigui prèviament aquí. Entrada lliure però cal inscripció previa.

“Israel: una societat en crisi”.

La darrera guerra contra el Líban i el fracàs d’Israel en la consecució dels principals objectius militars i polítics plantejats (fracàs dels serveis d’informació que van subestimar l’estratègia político-militar d’Hezbollah, fracàs de la temptativa d’alliberament dels dos soldats israelians capturats per la mateixa organització i que suposadament va originar la guerra del Líban del juliol, etc...) han posat de manifest que la societat israeliana no és monolítica. Diversos moviments socials del país i entitats, entre les quals cal destacar l’Alternative Information Center (AIC), porten anys manifestant-se en contra de la política israeliana envers els palestins, i denunciant la militarització d’una societat que és vista com una “moderna Esparta” per alguns sectors occidentals, en oposició al món àrabo-musulmà que l’envolta en una regió de gran importància geoestratègica. Per tot això és clau conèixer les dinàmiques socials i polítiques a l’interior d’aquest Estat, per on passa necessàriament qualsevol alternativa a una pau justa i durable a la regió del Pròxim Orient.

PROGRAMA:

17 a 17:30 Presentació
17:30 a 18:00 Pròxim Orient avui. Joan Roura, periodista i corresponsal de TV3 al Líban durant la guerra de juliol de 2006.
18:00 a 18:45 Israel: política i societat després la guerra del Líban. Michel Warschawski, escriptor i analista i copresident de l’Alternative Information Center (AIC).

18:45 a 19:00 Descans

19:00 a 19:45 Impacte del Mur i la política de separació en la societat palestina. Khulood Badawi, investigadora de camp en l’Associació pro-drets humans d’Israel i membre de Bat Shalom.

Hi haurà servei de traducció simultània de l’anglès al català. Lloc CCCBC/ Montalegre 5, Barcelona Metro: línies 1, 2 i 3 (Catalunya i Universitat); FGC i RENFE Informació i inscripcions SODEPAU Ptge. del Crèdit, 7, pral. T. 93 301 01 71 ∙ F. 93 342 48 90

www.sodepau.org

Entrada lliure però cal inscripció previa.




A Icaria editorial hem tingut el goig d'editar aquests dos llibres de Warshawski.

No hay comentarios: