martes, 29 de abril de 2008

Una breu descripció d'Espai Icaria, per Mònica Cebedio

Ens permetem transcriure aquí part del reportatge que l'arquitecta i escriptora Mònica Cebedio va escriure sobre les llibreries amb més encant de la ciutat de Barcelona. Si d'encant parlem, era onvi que havia d'aparèixer la llibreria Espai Icaria, situada just al costat de la nostra editorial, on trobareu els millors llibres d'assaig i pensament crític en tota la ciutat.




[...]El nostre itinerari ens porta ara al barri del Raval, al carrer Joaquín Costa, 34, on el caminant “ensopega” amb la llibreria La rosa de foc, de la CNT, atesa entre altres persones pels germans Carmen i Ignacio. Ofereixen uns llibres en què les qüestions que es tracten i les reflexions anticapitalistes persegueixen el fet de fer pensar i aconseguir un món diferent, més just i igualitari.

I gairebé sense adonar-nos arribem a Ciutat Vella, bressol de gairebé tot el que avui és Barcelona. Al carrer Arc de Sant Cristòfol, 11-23, hi ha l’editorial i llibreria Icària, creada el 1977 i que des de bon començament ha mantingut una línia de pensament crític en l’àmbit de les ciències socials. És una editorial independent que forma part de la xarxa d’economia solidària especialitzada en temes socials i d’assaig i que intenta proporcionar eines de reflexió als ciutadans i ciutadanes, amb la voluntat d’oferir propostes possibles per a transformar la realitat actual. Té molta presència tant al Raval, on s’hi fan moltes presentacions i debats, com també, pel seu emplaçament, al conjunt del Barri Antic mateix, ja que ha esdevingut un punt de trobada i de reflexió que ofereix l’oportunitat d’incrementar l’activitat cultural del barri.

L’editorial-llibreria està dirigida per Anna Monjo i, d’atendre els “lectors”, se n’ocupen la Mònica, la Montse i la Rosa, que destaquen pel tracte amable, amigable i solidari. Elles van creure en mi i van decidir publicar-me el llibre mitjançant la subvenció que els va concedir l’Institut de la Dona. Vull oferir-los la meva total gratitud pel fet d’haver activat, així, la consciència crítica dels problemes que planteja el món actual.

Mònica Cebelio

No hay comentarios: