sábado, 15 de noviembre de 2008

Convocatòria literària en favor dels 8 Objetius de desenvolupament del Mil·leni

Ens fem ressó de la convocatòria dels amics de Letras Comprometidas. Us convidem a participar-hi!


CONVOCATÒRIA LITERÀRIA EN FAVOR DELS 8 ODM



Més de 1.000 milions de persones en el món sobreviuen amb menys d’un dolar diari. ¿S’està fent el necessari per eradicar la pobresa i convertir el món en un lloc millor i més segur? ¿Els nostres dirigents estan fent lo possible per posar fi a la pobresa?

En la Cimera del Mil·lenni de les Nacions Unides de l’any 2000, 189 Caps de Govern acordaren eradicar la pobresa cap a l’any 2015. Es va firmar la Declaració del Mil·lenni que ens compromet a “alliberar a homes, dones i nens de les condicions abjectes i deshumanitzadores de la pobresa” i treballar en pro de 8 objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

¿Què pots fer tu?

Pots pensar que l’assoliment dels tots els objectius per al 2015 és responsabilitat dels polítics y que no hi ha molt que puguis fer per ajudar, però no és així. Per aconseguir els Objectius, el món necessita a tots: a la joventut, als que lluiten contra la SIDA, als líders religiosos, als ecologistes, als sindicats, a les organitzacions civils, als que lluiten per als drets de la dona, en definitiva, a tots aquells grups i persones interessades en un futur millor, per treballar junts i aconseguir que els Objectius es facin realitat.

¿Cóm arribar a la gent?

Els 8 Objectius continuen, a hores d’ara, sent uns desconeguts per a moltes persones. Hem d’endegar campanyes de sensibilització i agrupament de talent col·lectiu per assegurar-nos que els nostres governs compleixin els compromisos assumits. Per aquesta raó, l’Associació Cultural Letras Comprometidas i l’Ajuntament de Cardedeu obren una Convocatòria Literària en favor dels 8 Objectius de Desenvolupament de Mil·lenni, adreçada a tots aquelles persones amb inquietuds literàries que vulguin contribuir a un món millor.

¿El nostre objectiu?

L’objectiu fonamental de la convocatòria és fer visible els actuals reptes de la humanitat front 8 compromisos, i fer-ho a través de la literatura. Creiem que el gènere del relat permet condensar la essència fonamental de cadascun dels reptes i que constitueixen un mitjà de comunicació idoni per explicar des de una besant artística i humana aspectes colpidors de la desigualtat de gènere, la degradació ambiental i el dret de les persones a una vida digna.

CONSULTA LES BASES (pdf)

¿Vols més recursos?
Hem seleccionat alguns enllaços d’Internet on podràs trobar informació escrita i audiovisual sobre els 8 Objectius de desenvolupament del mil·lenni.

Audiovisual
http://www.humania.tv/index.php?prog=1

Webs
http://www.sinexcusas2015.org/
http://www.un.org/spanish/millenniumgoals/

Documents
http://www.onu.org.pe/upload/documentos/MDG_Report_2007-r2.pdf

No hay comentarios: