martes, 17 de febrero de 2009

Conferència de Cynthia Cockburn, dijous dia 17 de febrer, a les set!

Conferència de Cynthia Cockburn
(investigadora i escriptora feminista, membre actiu de
la xarxa internacional antimilitarista Dones de Negre)

Amb motiu de la presentació del llibre:
Mujeres ante la guerra
de Cynthia Cockburn

Feminismes

Dijous 19 de febrer

A les 19,00 hores

Sala Gran (3a Planta)

Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaisson
Per què hi ha tantes dones que es mobilitzen contra el militarisme i la guerra? I per què amb freqüència formen organitzacions només de dones? Aquest llibre, fruit d'uns 130.000 km de viatges durant un període de dos anys, examina l'activisme femení contra la guerra en llocs tan llunyans uns dels altres com Sierra Leone, Colòmbia o l'Índia. Ens mostra dones situades en costats diferents en els conflictes de la ex Iugoslàvia i d'Israel, dones que rebutgen el racisme, l'odi i la culpa col·lectiva, que treballen conjuntament en pro de la pau i la justícia. Aquesta obra descriu les xarxes internacionals que s'oposen tant al militarisme nord-americà com al d'Europa Occidental, i a la cridada «guerra contra el terrorisme» i el seu racisme subjacent.

Com en el corrent majoritari del moviment, entre les dones també hi ha diferències i debat sobre el pacifisme. Però a pesar d'aquestes diferents posicions i perspectives sobre la guerra, hi ha un feminisme coherent que sorgeix en aquesta campanya transnacional, i significa un salt analític radical: ja no podem entendre la guerra, i no podem fer una campanya efectiva en contra d'ella, sense tenir com a referència el poder i la violència de gènere.

Cynthia Cockburn, investigadora i escriptora feminista, viu a Londres on és professora visitant del departament de Sociologia de la City University, i membre actiu de la xarxa internacional antimilitarista Dones de Negre. És autora de nombrosos llibres sobre gènere i tecnologia, processos laborals i sindicalisme, i també sobre els canvis transformadors que es produeixen dins de les organitzacions i a través d'elles. Des de 1995 les seves investigacions s'han centrat en el gènere, en el context de conflictes armats i de processos de pau, especialment a Irlanda del Nord, Bòsnia i Hercegovina, Israel/Palestina i Xipre.

No hay comentarios: