martes, 1 de junio de 2010

COMUNICAT DE JUSTÍCIA I PAU




D’acord amb la informació que subministra la premsa internacional, l’Armada d’Israel ha atacat en aigües internacionals una flotilla de sis vaixells amb 700 cooperants de 50 països, entre els quals es troben dos catalans, que transportava 10.000 tones d’ajut humanitari a la franja de Gaza. Segons diverses fons, l’atac de l’armada israeliana ha provocat 16 morts i uns 50 ferits.

Davant d’aquests fets, Justícia i Pau, vol fer les següents consideracions:

1.L’acció militar israeliana és una agressió criminal, inadmissible i intolerable, contra una missió humanitària internacional i, per tant, mereix una condemna servera de la comunitat internacional i obliga prendre mesures immediates contra l’Estat d’Israel.

2.L’acció és especialment reprobable perquè la missió humanitària atacada pretenia alleugerir la situació de segregació de la franja de Gaza, on viuen un milió i mig de persones, un territori sota bloqueig militar israelià, tancat per terra, mar i aire, on s’impedeix l’entrada de menjar, medicaments i qualsevol tipus de productes i on la llibertat de moviments, el comerç i el treball dels seus residents es troben seriosament restringits.

3.Per tot això, demanem al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat, als ajuntaments i a la resta d’institucions catalanes, que expressin el seu rebuig i condemna de l’atac d’Israel contra cooperants internacionals.

4.Així mateix, demanem al Govern espanyol,

a)La retirada immediata del seu Ambaixador a Israel fins que no s’hagin aclarits els fets,

b)S’iniciïn accions diplomàtiques en el sí de la UE i de Nacions Unides per portar a terme una condemna de l’atac i, si s’escau, possibles sancions a Israel.

c)La suspensió immediata i rescissió de l’acord de cooperació militar signat entre el Ministeri de Defensa espanyol i el Ministeri de Defensa israelià, signat el passat el 14 de març passat, tenint en compte no solament aquests fets sinó també l’acció de guerra sobre Gaza de gener de 2009, atès que Israel ocupa militarment els territoris palestins en contra de la legalitat internacional.

Justícia i Pau

31 de maig de 2010

No hay comentarios: