martes, 23 de noviembre de 2010

Demà dimecres, presentació de Construint municipi des dels moviments socials. Candidaturas alternatives i populars i barris en lluita, al Pati Manning

ICARIA us convida a la presentació del llibre Construint municipi des dels moviments socials. Candidaturas alternatives i populars i barris en lluita, d'Elisenda Alamany, Marc Serrà i Gemma Ubasart (eds).
Hi participaran:

Albert Diez, alternativa d'Esquerres per Badia, Candidatures Alternatives del Vallès.
Quim Arrufat, regidor Candidatura d'unitat Popular de Vilanova i la Geltrú.
Eva Fernández, presidenta de la FAVB.

Presentarà:

Roser Veciana, exregidora de l'Ajuntament de Barcelona.

Dimecres, 24 de novembre a les 19.00, al Pati Manning
C/ Montalegre, 7, Barcelona.

Aquest llibre presenta les reflexions de d´expressió democràtica municipalista articulada per les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), les Candidatures d´Unitat Popular (CUP) i diverses iniciatives veïnals. Aquests col•lectius van organitzar unes jornades amb el títol que teniu a les mans.

Aquests col•lectius volien visibilitzar l´aposta municipalista dels moviments socials catalans i la seva materialització en l´articulació de candidatures alternatives i populars, així com la tasca feta pel moviment veïnal i ciutadà. Advertien que la política municipal no es fa només des de les institucions i des dels partits polítics tradicionals sinó que els moviments socials juguen i continuaran jugant un paper destacat.

Al llarg del 2009 partits polítics i institucions públiques van commemorar els 30 anys de les primeres eleccions locals democràtiques ressaltant amb gran pompositat l´acció de la classe política professionalitzada i obviant o relegant en un segon terme la tasca desenvolupada per moviments socials, organitzacions ciutadanes i persones compromeses de manera altruista. Fruit de les reflexions d´aquelles jornades n´ha sorgit el llibre que aquí presentem

No hay comentarios: