miércoles, 25 de abril de 2007

A eleccions, assamblees!

DES DE "SOLES NO PODEM" US CONVOQUEM A UNA ASSEMBLEA OBERTA PER COORDINAR LA JORNADA AL CARRER DELS DIES 4, 5, 6 i 12 DE MAIG
LLOC: ESPAI OBERT C/VIOLANT D'HONGRIA, 71 SANTS
DIMARTS 26 D'ABRIL DEL 2007, 19.30 HORES


Eleccions? Assemblees populars als carrers i les places! Com encarar un procés electoral, des del punt de vista de qui aspira a l'experiència viscuda del municipalisme autogestionari? ¿Com fer-ho en un context on la democràcia participativa és, únicament, una retòrica destinada a emmascarar l'intensa violència de la reestructuració metropolitana? ¿És pertinent, avui, forçar una alternativa electoral quan vivim els moments més àlgids del descrèdit de la democràcia representativa? ¿És possible una altra politica en un marc on el vincle social està extremadament mediatitzat per la mercantilització?

La relació, sempre conflictiva, entre un protagonisme social que tendeix a l'autonomia respecte de l'Estat, que s'expressa amb l'acció directa, que es socialitza horitzontalment i, per altra banda, un sistema de partits que cada vegada més esdevé un sobrant de la societat, una carcassa exògena, una autorepresentació, s'aguditza quan ens acostem a la "festa de la democràcia": les eleccions.

Els debats, poden girar al voltant de recolzar forces de l'esquerra institucional que en la seva pràctica diària gestionen positivament vers el latifundisme urbà i per contra penalitzen la pobresa i/o la dissidència. Poden girar vers constituir candidatures que si tenen èxit cauran, com afirma Luciano Canfora, en l'esclavatge de la cultura dels seus antagonistes. Poden girar, també, en la verbalització de la impotència a través de crides abstencionistes, amb uns resultats mai verificables ni susceptibles de provocar alternatives a la vigent crisi del sistema de representació.

Però, sobretot, podem decidir girar la mirada cap als nostres espais, i centrar el debat en com articulem aquesta esfera pública no estatal que s'intueix però que no acaba d'emergir. La proposta de celebrar -el proper 5 de maig- Assemblees Populars als carrers i places de tots els barris de la ciutat, és una possibilitat de superar una discussió viciada. Tornar la politica al carrer, reforçar el vincle social a partir del gaudi d'estar junts, insistir en la creació d'organismes de democràcia directa, pensar col·lectivament els problemes comuns i decidir les solucions a aplicar entre totes, en definitiva, reapropiar-nos de la politica i de la ciutat des de la singularitat de cadascú, és, senzillament, seguir aprofundint en la tasca que ja fem, pero fer-ho visible i fer-ho a l'hora.

Les jornades al carrer confirmades a dia d'avui són:

Sants (Plaça Màlaga, 5 de maig a les 17h)
Eixample (Av. Gaudí - Provença, 5 de maig a les 18h)
Horta (Centre Mates i Ramis - c/ Feliu i Codina, 20 - 4 de maig a les 19.30h)
Poblenou (Industrias waldes - c/ ramon turró, 111 - 5 de maig a partir de les 11h)
Nou Barris (Marquesina de Via Júlia, 4 de maig a les 19.30)
Gràcia (Plaça de la Virreina, 5 de maig a les 17h)


a la web www.solesnopodem.org trobareu quines activitats concretes s'han preparat a cada barri. El dia 6 de maig es farà una reflexió conjunta amb les diferents aportacions de cada barri o assemblea temàtica. El lloc escollit és la plaça del sol. A l'Infoespai es posarà un punt d'informació.

El dia 12 de maig estem preparant una jornada a la Rambla del Raval (pot canviar de lloc, ja ho anunciariem) amb mercat d'intercanvi, tallers, fira de col·lectius, dinars populars varis, manifestació-cercavila. Vina a amenitzar la jornada amb la teva batucada, performance o amb el que vulguis aportar.Si els nostres somnis no caben a les urnes, treiem la política al carrer!!

No hay comentarios: