—dilluns 17 de setembre—
El paper de la societat civil organitzada durant la transició democràtica a Catalunya.
Des de l’Observatori del Tercer Sector us volem convidar, el proper dilluns 17 de setembre, a la jornada “El paper de la societat civil organitzada durant la transició democràtica a Catalunya”.
Aquesta jornada s’emmarca en una recerca que estem duent a terme i que, sota el mateix nom, pretén ser una primera aproximació al procés d’estructuració i consolidació del moviment associatiu català durant el període de la transició democràtica.
Com s’articulaven les organitzacions en aquell moment? Quina era la seva base social? Quina relació hi havia entre els diferents moviments? Quin impacte va tenir la constitució de les primeres institucions democràtiques? Com van influir aquells moviments en la configuració del tercer sector d’avui? La jornada té l’objectiu de debatre i reflexionar sobre l’evolució del teixit associatiu i la seva importància en la construcció de la democràcia a Catalunya.
Aquest projecte té el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica - Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Generalitat de Catalunya.
El programa de l’acte és el següent:
Obertura: Mª Jesús Bono, Directora General de la Memòria Democràtica. Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Generalitat de Catalunya.
Taula Rodona:
Andrés Naya - Moviment veïnal
Arcadi Oliveres - Moviment per la pau
Enric Puig, SJ - Moviment juvenil
Jordi Petit - Moviment de lesbianes i gais
Pendent de confirmar - Moviment feminista
Modera: Núria Valls - Observatori del Tercer Sector.
Dia i hora: Dilluns 17 de setembre, a les 19h.
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya
Rbla. Catalunya, 10 pral. 08007 Barcelona
Confirmació d’assistència: aquí o truqueu al 932177297
Entrada gratuïta. Places limitades
*******
—dijous 27 de setembre—
On es troba el Fòrum Social Mundial i quin paper juguen els fòrums socials locals
A càrrec de: CHICO WHITAKER, promotor del Fòrum Social Mundial i membre del Consell Internacional del FSM, de qui Editorial Icaria ha publicat El desafío del Foro Mundial.
Presenta i modera: Arcadi Oliveres (President de Justícia i Pau)
Dijous 27 de setembre a les 19 h
Al Pati Manning, Montealegre 7 de Barcelona.
Entrada Lliure
*****
—del 4 al 6 d'octubre—
Poder polític, poder econòmic i poder social al món actual
Justícia i Pau i Fundació per la Pau han organitzat, del 4 al 6 d'octubre, la XVIII Trobada de Barcelona, un encontre internacional de persones i entitats que treballen per la cultura de la pau. Enguany, porta per títol "Poder polític, poder econòmic i poder social al món actual" i abordarà el repartiment del poder al món, els principals blocs geopolítics i el paper de la societat civil en la configuració i repartiment del poder mundial.
L'acte es realitzarà a la sala d'actes de l'edifici "França" de la Universitat Pompeu Fabra (Passeig de la Circumval·lació, 8. Al costat de l'Estació de França).
Entre d'altres conferenciants, es comptarà amb Josep Ramoneda, filòsof i director del CCCB; Carlos Taibo, professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid i exdirector del Programa d'Estudis Russos de l'institut de Sociologia, Madrid; Luis de Sebastián, doctor en Ciències Econòmiques i Ciències Polítiques i professor d'Economia a ESADE; i Bichara Khader, doctor en Ciències Polítiques, Econòmiques i Socials i director del Centre d'Estudis sobre el Món Àrab, Universitat de Louvain-la-Neuve, Bèlgica.
Inscripcions on-line
Programa en format pdf
Per a més informació:
Justícia i Pau T. 93 317 61 77
Fundació per la Pau T. 93 302 51 29
No hay comentarios:
Publicar un comentario